2017 áprilisi hírlevél

Kedves Bérlőink!

A tavasz igazán szeszélyes oldaláról köszöntött be az életünkbe.  Az egyik hétvégén még 25 fokos nyári meleggel kedveskedett nekünk, majd hírtelen alig 10 fokos viharos északi szélre váltott. Ám ez természetesen nem akadályozhat meg minket abban, hogy szokásos havi híradásunkról beszámoljuk Önöknek.

Akik már meglátogattak minket tapasztalhatták, hogy a mobil házak száma közel duplájára emelkedett. Minden új telepítésű ház elfoglalta végső helyét, már a terasz és a kertészeti munkálatok zajlanak. Ennek is köszönhetően a parkolókon olykor nem csak az autók és a téli tároláson álló hajók, hanem a munkagépek is osztoznak. Ezúton is szeretnénk megköszönni az Önök türelmét. Munkatársainkkal együtt azon vagyunk, hogy kikötőnk mielőbb teljes pompájában álljon a Bérlőink rendelkezésére.

Ahogy korábban már jeleztük, nem mondtunk le a szolgáltatásaink további bővítéséről sem. A nyugati mólószáron, azaz az úszómólós helyeken túl megkezdődtek egy homokos strand kivitelezési munkái, ahol újabb fürdőzési lehetőséget igyekszünk kialakítani. A munkálatok terveink szerint a Balatonfüred Boat Show időpontjára (2017. május 12-14.) véget is érnek. Szolgáltatásaink újabb eleme a frissen megalakult Hajógyár Akadémia, mely az alábbi képzési elemekkel áll Bérlőink rendelkezésére.

 • Hajógyár Vitorlásiskola: nyári gyermek táborok újonnan vásárolt Argo és Optimist típusú egytestű hajókkal
 • Katamarán Suli: kéttestű gyermek- és felnőtt oktatás, gyermek táborok, edzések
 • Bravo Boats Hajósiskola: felnőtt vitorlás oktatás, motoros oktatás, kadétképző tréning J24 típusú hajókkal, hatósági vizsgáztatás

Természetesen a szabadidős lehetőségek tárháza itt még nem érhet véget. A Balaton 295 és Lavezzi 40 típusú charter hajóink bérelhetőek idén is, további információ itt található. A kerékpár kölcsönzőnk is kinyitott a hónap elején a Vitorlás Központban. És persze továbbra is ajánljuk szíves figyelmükbe konferenciatermünket, ahol 10-60 fős rendezvények lebonyolítására nyílik lehetőség.

Ha már szóba került a Balatonfüred Boat Show, akkor pár gondolatot még szánjunk rá. Az Évadnyitó vitorlás verseny hétvégéjén kerül megrendezésre, a Hungexpo Zrt közreműködésével, a Budapest Boat Show kiegészítő társ rendezvényeként, május 12-14 között. A Hajógyári Kikötőben testközelből, parton és vízen lesz megtekinthető több kiváló vitorlás és motoros, szinte a teljes Kékszalag élmezőnye. Várunk mindenkit sok szeretettel!

Érdemes egy további időpontot feljegyezni már most a naptárba. 2017. június 8-án a Magyar Vitorlás Szövetség által életre hívott Go Boating napon lehetőség nyílik megismerkedni a Hajógyár Vitorlásiskola és a Katamarán Suli hajóival és oktatóival is. A Szövetség által minősített VITORLÁS SULI program tagjai szeretettel várják az iskolák, osztályok látogatását a Hajógyári Kikötőben. Kérjük az érdeklődőket, hogy jelentkezzenek a nyílt napra Nagy R. Attilánál a 06-30-555-9169-es számon, vagy az info@hajogyarkft.hu e-mail címen. Ehhez kapcsolódik részben a következő információnk is. A megújult Hajógyár Vitorlásiskola szeretettel várja a Gyerekeket az alábbi időpontokban vitorlástáboraiban:

 • június 19-23.
 • június 26-30.
 • július 10-14.
 • július 17-21.
 • július 24-28.
 • augusztus 7-11.

Az öt napos tábor ára bruttó 50.000 Ft, testvérkedvezménnyel 45.000 Ft. Várjuk a vitorlázni vágyó fiatalok jelentkezését az uzsak.kata@hajogyarkft.hu e-mail címen, illetve a +36-20-252-69-55 telefonszámon.

Ha már a megjegyzésre érdemes dátumoknál tartottunk, ne feledjük el az alábbiakat sem:

 • Szezonnyitó verseny                   05.27
 • Balaton típusú hajók versenye 07.22
 • Szezonzáró verseny                    09.09

Van néhány úgynevezett szolgálati közleményünk is.

 • Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2017. április 23-án, vasárnap, 10 – 17 óra között kerül megrendezésre Balatonfüreden a Runner’s World Run névre hallgató tavaszi futóverseny, melynek útvonala a Hajógyári Kikötő előtt is elhalad, ezért forgalomkorlátozásra kell számítani az alábbiak szerint.  A kikötőt ebben az időszakban NEM  a Kemping melletti nagy körforgalomból, hanem a 71-es főúton tovább haladva a következő lehajtó felől lehet megközelíteni és elhagyni.
 • Egyre több Bérlőnk használja a kikötő helyek oldalán a spanifereket. A kérésünk ezzel kapcsolatban az lenne, hogy ne húzzák meg teljesen, mert elferdíthetik velük az oszlopokat. Munkatársaink a jövőben folyamatosan ellenőrizni is fogják a spaniferek feszességét.

Természetesen nem is érhet addig véget a hírlevelünk, míg nem számoltunk be Érdi Mári legutóbbi kalandjairól.  Március végén izgatottan követtük figyelemmel első idei versenyét Palma de Mallorcán. Mári a 48. Trofeo Pincesa Sofia IBEROSTAR versenyt összetettben a 12. helyen zárta, és még futamot is nyert.  A „bemelegítés” után következő versenye április végén a Sailing World Cup Hyéres lesz, szurkoljunk neki együtt!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk!

 

Üdvözlettel:

Hajógyári Kikötő Team