J/24 Pénteki Tréning sorozat

J/24 Pénteki Tréning sorozat, a 2017 évi J/24 Európa-bajnokságra való felkészülés jegyében!

 Harmadik szezonját kezdi április 22-23-án a J/24 Pénteki Tréning sorozat! A J/24-es hajókkal zajló, hat fordulós vitorlás tréningnek idén a balatonfüredi Hajógyári Kikötő ad otthont. Az edzések lebonyolítását a Quantum Sails szervezi, a kísérőmotorosokat pedig a Bravo Boats Hajós Iskola bocsátja rendelkezésre. Mellettük – ahogy tavaly is – a Jet Travel a rendezvény fő támogatója.

Az idei sorozat legfontosabb célja, hogy versenykörülmények közötti edzéslehetőséget biztosítson a színvonalas versenyvitorlázást célul kitűző csapatok számára. Hiszen éles versenyhelyzetekben lehet igazán hatékonyan elsajátítani például a rajtolás technikáját vagy a különböző manővereket. A sorozat egy hétvégi, kétnapos programmal kezdődik, amit 5 pénteki edzés követ majd, szeptemberben pedig egy éles versenyen minden csapat meg is mutathatja a sorozaton elsajátítottokat.

A Pénteki Tréning támogatóinak hála, idén sem csak vitorlázó tapasztalatokat nyerhetnek a résztvevők, hanem minden fordulóban komoly díjakkal, ajándékokkal is gazdagodhatnak majd azok, akik jól szerepelnek. Idén is lesz versenypóló, ismét lesznek Bodri Bor nyeremények, különböző utazási utalványok.  A döntőben pedig Nautica órát kapnak majd a legjobbak.

A pörgős futamok után a Rauschenberger Vitorlásversenyző-képző Akadémia szakemberei értékelik a csapatok teljesítményét, hasznos technikai és taktikai tanácsokkal látják el a résztvevőket. Az edzésnapok zárásaként finom vacsora várja majd a vitorlázókat, ahol a Bodri Pincészet remek borait kortyolgathatják a csapatok a vacsora mellé.

Ezek az aktív, színvonalas edzések nagyban hozzásegíthetik a már J/24-es hajóval versenyzőket, hogy eredményesen szerepelhessenek a Balatonfüredi Yacht Clubban szeptemberben megrendezésre kerülő kontinens bajnokságon, de kedvet csinálhatnak a más hajosztályban versenyzők számára is a J/24 hajóval történő versenyzésre.

 

Kadét és versenyző képző

 Fontos cél a J/24 hajók népszerűsítése, és a J/24 Osztály utánpótlásának és bővülésének biztosítása is.

Ennek szellemében idén a szervező csapat a Bravo Boats Hajós Iskolával és a Rauschenberger Vitorlásversenyző-képző Akadémiával együttműködve, Kadét és versenyző képző kurzusokat is kínál a vitorlásversenyzésbe bekapcsolódni vágyó hajósok számára. A Pénteki Tréning „edzőversenyei” lehetőséget biztosítanak a versenyzéssel kacérkodó vitorlázok számára a J/24-es hajó megismerésre, vitorlázó tudásuk fejlesztésére, a J/24-es Osztályba történő integrálódásukra.

A 2017-es Pénteki Tréning időpontjai:

  • április 22-23. (szombat, vasárnap)
  • május 5. (péntek)
  • június 3. (szombat), 9. (péntek), 23. (péntek)
  • augusztus 11. (péntek)
  • Döntő: szeptember 16-17-én (szombat, vasárnap)

A kiírás és a nevezés részletei megtalálhatók a http://www.j24.hu/item/182-2017-ben-ismet-j-24-penteki-trening oldalon!

További információ a Magyar J/24-es Osztályról

www.j24.hu

http://www.j24europeans2017.hu/

https://www.facebook.com/hunj24class/

https://www.facebook.com/j24pentekitrening/?hc_ref=PAGES_TIMELINE&fref=nf

J/24 Pénteki Tréning

A Magyar J/24 Osztály, 2015-ben, J/24 Pénteki Tréning néven, kicsit „újragondolva” élesztette fel az anno egyedülálló kezdeményezésként útjára indult Pénteki Regatták sorozatot, mely immár harmadik éve, egész szezonon át tartó, péntek délutáni rövid, pörgős pályákon zajló versengést, edzési lehetőséget nyújt a vitorlázó csapatoknak.

A pénteki versenynapokon 16.00-kor kezdődik a program és sötétedésig 3-4 futamot is lebonyolítanak a rendezők. A futamokat követő értékelések, vetítések a vitorlázó és versenyzői ismeretek bővítését, mélyítését szolgálják. Az elemzések után a napi eredményhirdetés és díjátadó következik, majd a közös vacsora zárja a napot,  remek alkalmat teremtve a munkahét végén egy kis sportos lazulásra.  A Pénteki Tréning időpontjai általában valamelyik MVSZ nagyhajós versenyhez kapcsolódnak, így a csapatok már pénteken ráhangolódhatnak a másnapi megmérettetésre.

2015-ben a Quantum Sails, a Bravo Boats, és a Balatonfüredi Yacht Club támogatásával versengtek a J24-es csapatok. Ebben az évben a fődíjat, egy Quantum Spinakkert, a Hercsel Erik kormányozta Django csapat nyerte meg.

2016-ban, az induló év sikerén felbuzdulva, még nagyobb lendülettel vágtak neki szervezők a feladatnak, és Jet Travel – Quantum Sails Pénteki Tréning néven folytatódott a sorozat, melynek továbbra is a Balatonfüredi Yacht Club adott helyet. A Pénteki Tréning támogatóinak sora 2016-ra látványosan kibővült. A névadó támogatókon kívül további szponzorok álltak a kezdeményezés mellé: Bravo Boats, Zhik, Manézs Bisztró, Bodri Pincészet, Perfect Home – Itália Konyhastúdió és az Energofish. 2016-ban is a Dajngo került a versenysorozat dobogójának legfelső fokára.

A Pénteki Tréning elődje a 2005 és 2010 között, a Kenese Marina Port VSE által rendezett a Pénteki Regatták sorozat volt.  Az egykori Pénteki regatták azzal a céllal jöttek létre, hogy azoknak az elfoglalt családos üzletembereknek is lehetőségük legyen profi körülmények között a megmérettetésre, akiknek elfoglaltságaik miatt kevés idejük jut a verseny vitorlázásra. A Pénteki Regatták vitorlás versenysorozat első három évében Scholtz 22-es hajókkal, 2008-tól pedig J24-es vitorlásokkal folyt a küzdelem.

Győztesek:

2010 – Hercsel Erik – Kaiser Kristóf (kormányosok)

2009 – Kutics Krisztián (kormányos)

2008 – Majthényi Szabolcs (kormányos)

2007 – Litkey Botond (kormányos)

2006 – Nagy R Attila (kormányos)

2005 – Scholtz Imre (kormányos)