2017 májusi hírlevél

Kedves Bérlőnk!

Bár az időjárás átmenetileg ősziesre fordult, több éves tapasztalatunk is azt mutatja, nem lesz ez mindig így. Ebben bízva a május elsejei hosszú hétvégén készen is állt a kikötő a 2017-es szezonkezdésre. Ezúton is köszönjük minden kedves Bérlőnk türelmét és együttműködését az április végén megvalósult cölöpcsere ideje alatt, folyamatban van azok borítása is.

Májusi információink sorát kezdjük is rögtön a Hajógyár Étterem megnyitásával, hiszen április 28-án elkezdődött a vendéglátó szezon. Az idei szezont új éttermi személyzettel kezdtük, az éhesebbek a hosszú hétvégén már ki is próbálhatták séfünk, Suhajda Csaba ínycsiklandó fogásait. A nyitásnál emellett nagy segítségünkre voltak az Önök tavalyi kérdőíves javaslatai is, természetesen továbbiakban is köszönettel vesszük észrevételeiket! Az étterem májusban péntektől vasárnap estig, illetve a Balatonfüred Boat Show folyamán hosszított nyitva tartással várja vendégeit. Kövessék az étterem Facebook oldalát, ahol minden friss információ megtalálható lesz.

A közelgő – május 12-14 között a kikötőnkben tartandó – Balatonfüred Boat Show-val kapcsolatos további praktikus információkról hamarosan külön hírlevelet küldünk Önöknek. Előzetesen is köszönjük türelmüket, megértésüket és szíves együttműködésüket a kiállítás ideje alatt, és reméljük, hogy élvezni fogják a rendezvény programjait.

A kikötői apparátusban is történtek változások, melyeket korábban már megosztottunk Önökkel. Annak érdekében, hogy a szezonkezdés továbbra is zökkenőmentesen haladjon, ismételten szánunk pár sort a témára:

Kikötővezető – Kostyik Éva
+36 20-266-66-33
hajogyar@hajogyarkft.hu

Kikötővezetői iroda: A klubház épületében, közvetlen az étterem mellett.

Kérjük, hogy a bérleti szerződésekkel, téli-nyári tárolási díjakkal és a Hajógyár Sport Egyesülettel kapcsolatban minden esetben a kikötővezetőt keressék bizalommal.

 

Kikötői iroda – A Vitorlásközpont épületének nyugati helyiségében található (közvetlen a sólya mellett). Kollégáink szívesen állnak rendelkezésükre, bármilyen kérdésük, vagy problémájuk adódna a kikötőben!

Kikötői iroda ügyelet: (olyan esetekre, ha kollégáink nem elérhetőek, esetleg foglaltak)
+36 20 262 9859
info@hajogyarkft.hu
A kikötői iroda májusi nyitva tartása: Hétfő-vasárnap: 09.00-16.00.
A 71-es VHF csatornán is elérhető a kikötőszemélyzet.

Rendezvények, szerviz-daruzás, jelentkezés a Hajógyár Vitorlásiskola táboraiba: Uzsák Kata
+36 20-252-6955
uzsak.kata@hajogyarkft.hu

Mivel még jó néhány hajónk parton áll és a versenyhajók is mozgolódnak, a torlódás elkerülése érdekében kérjük, hogy daruzási igényeiket weboldalunkon jelezzék, foglalják le: https://balatonfuredihajogyar.hu/szolgaltatasaink/daruzas/

(kezdőlap/szolgáltatásaink/daruzás/daruzási igénylés). Az adatlap kitöltésével lehetséges a daruzási igény bejelentése, melynek elfogadása esetén a rendszer egy visszaigazoló levelet küld. Az itt látható táblázatban kiválasztható a szabad időpont. A Balatonfüred Boat Show rendezvényei alatt a daruzás szünetel.

Továbbra is kérnénk azon kedves Bérlőinket, akik spaniferekkel vezetik be hajójukat a kikötő helyre, hogy azokat ne húzzák túl feszesre. Ezzel hozzájárulnak a cölöpök stabilitásához, növelik azok élettartamát.

Parkolás: A kikötő keleti és nyugati bejáratánál található parkolóhelyeket is használják bizalommal. Kérjük, hogy a motorkerékpárral érkezők is az autók számára kijelölt parkolókat vegyék igénybe, a kerékpárral érkezők számára pedig kerékpártárolók állnak rendelkezésre a kikötő különböző pontjain.

Portaszolgálat: A kikötői portaszolgálat májusi nyitva tartása a keleti bejáratnál: Hétfő-vasárnap: 07.00-22.00.

A kikötő nyugati bejáratánál található teherporta hétfőtől vasárnapig 0-24 óra között áll szíves rendelkezésükre.

Végül, de nem utolsó sorban Érdi Mári legutóbbi versenyéről is tudósítunk: Mári április 23. és 30. között részt vett a Világkupa sorozat következő állomásán, Hyères-ben, ahol összetettben a 11. helyen végzett. A részletes végeredményért kattintson ide.

 

Kellemes szezonkezdést kíván:

Hajógyári Kikötő Team